Wie zijn wij

  uk

Droomplek

Het was oktober 2005 toen we in het mooie Andalusië aankwamen om ons hier definitief te vestigen. Een grote beslissing waar wel wat aan vooraf ging. Zo ook verschillende reizen door Spanje om te ervaren waar we ons thuis zouden voelen. Genoeg mooie locaties onderweg, maar op één of andere manier trokken we dan toch weer verder. Tot die bewuste dag waarop we zeker wisten: dit is onze droomplek !!

Verstild

We stonden op dat moment middenin een groene vallei op een verscholen stuk land. Overal om ons heen olijfbomen, sinaasappelbomen, waterstroompjes, klaprozen en andere weelderige plantengroei. Er waren bovendien verstilde resten te vinden van wat ooit een bedrijvige watermolen was. Om nooit te vergeten, die eerste ontmoeting met dit oogstrelende stukje authentiek Spanje. Alsof alles samen valt en je alleen nog maar kan denken, wauw,.je zult hier maar mogen wonen en leven. Het stuk land was te koop voor een goeie prijs, en er mocht op gebouwd worden. Niet veel later waren wij de dankbare eigenaren. Vanaf het begin hebben we het idee gehad om niet alleen voor onszelf een onderkomen te bouwen, maar een aantal voorzieningen te treffen zodat ook anderen van deze wondermooie omgeving kunnen genieten.

Haagse bluf

Wie we zijn? Chris en Yvonne. We woonden in Den Haag, leerden elkaar kennen, en de vonk sloeg over. Natuurlijk kon een beetje extra Haagse bluf geen kwaad, dus hebben we twee koters op de wereld gezet, Joshua (1998) en Sebastiaan (2000). Inmiddels zijn het meer Spaanse gabbertjes die de taal vloeiend spreken. Chris is electromonteur en een allround klusser. Hij heeft met behulp van een aantal lokale krachten - het hele huis gebouwd en werkt nu mee aan allerlei andere projecten. Yvonne is fotografe. We houden beiden van een eenvoudig bestaan waarin vooral vriendschap en gastvrijheid centraal staan.

Natuurlijk leven

We proberen zo natuurlijk mogelijk te leven o.a. door te eten van het land, van de bomen, de groentetuin enz. Zo hebben we allerlei fruit-en vruchtbomen, zoals sinaasappel, appel, citroen, kakie en granaatappell.. En niet te vergeten de olijfboom waar we makkelijk voor een heel jaar onze eigen olijfolie van oogsten. Inmiddels hebben we ook een paar scharrel kippen, die de lekkerste eitjes leggen. Trouwens, iedereen die komt en het leuk vindt om een (half) dagje mee te draaien in alle activiteiten op en rond ons land is welkom, er is altijd wel wat te doen. Niets moet, alles mag.

Gezinsuitbreiding

We zijn intussen niet meer met z´n vieren, want in Spanje heeft er ook enige gezinsuitbreiding plaats gevonden: een asielhond, Leukie en twee zwerfhonden Pepper en Tiesto. Daarnaast hebben we één kater. Dit is de gelukkigste dag van mijn leven, ik heb een cactus en ik heb een hond”. Een onvergetelijke uitspraak van Joshua toen hij eerst ergens een cactus had gekocht, en hij vervolgens in het asiel zijn vierpotige maatje had uitgezocht, een in onze ogen wat groot uitgevallen maar toch vooral goedmoedige lobbes die zo´n beetje de hele auto in bezit nam. Maar kom vooral zelf een keer persoonlijk kennis maken met ons en ons stukje Spanje. Een oase van rust en schoonheid waar je eindeloos kunt ronddwalen en ontdekken.

Gastenverblijven

Vanaf het allereerste begin hadden we het idee om ook anderen te laten genieten van al dit moois. Het leek ons een geweldige plek om je vakantie door te brengen. Dus na 2 jaar wonen in caravans en noeste arbeid was het in 2007 zover dat we onze intrek konden nemen in ‘de oude watermolen’. Daarna was het gastenverblijf aan de beurt. Ook dat hebben we kunnen realiseren. Er is een eenvoudig maar sfeervol vakantieverblijf gebouwd waar je alles bij de hand hebt en waar het heerlijk toeven is. En ook de caravan is opgeknapt, met liefde ingericht en voorzien van een stukje comfort. Het sanitaire bijgebouw maakt het compleet. We hebben hier iets moois gecreëerd, en we willen dat graag met anderen delen.

Casa Bayacas

Casa Bayacas

Casa Bayacas

casa Bayacas

Bayacas

casa Bayacas

Bayacas

bayacas

casa Bayacas

Bayacas

Homepage

Wie zijn wij

Vakantiehuis

Caravans

Omgeving

Aktiviteiten

Locatie

Beschikbaarheid

Prijzen

Contact

casa Bayacas